• Toegankelijk voor iedereen

  • Gratis oriënterend gesprek

  • Jouw belang voorop

HomeHuren in Groningen– LW Advocaten geeft gratis juridisch advies over huurrecht

Huren in Groningen– LW Advocaten geeft gratis juridisch advies over huurrecht

Wil je een kamer verhuren of huren in Groningen of omgeving? Een huurder heeft veel rechten waar hij of zij vaak niet het fijne vanaf weet. Een huurcontract mag bijvoorbeeld in de meeste gevallen niet zomaar opgezegd worden, zelfs niet bij een kleine huurachterstand. Het komt ook vaak voor dat er te veel huur wordt betaald zonder dat een huurder dit doorheeft. Mag je een kamer in je huis verhuren, bijvoorbeeld via Airbnb? En wie is eigenlijk verantwoordelijk voor de benodigde werkzaamheden in een huurhuis? Bij LW Advocaten werken specialisten die antwoorden kunnen geven op al jouw vragen over huren en huurrecht.

Ik wil huren in Groningen, wat zijn mijn rechten?

Wanneer je huurbaas zonder jouw goedkeuring je huurcontract opzegt, is dit erg vervelend. Mag je huurbaas dit zomaar doen? Wij kunnen voor je uitzoeken of je huurbaas in zijn of haar recht staat en wat je kunt doen om dit besluit aan te vechten. Onze adviseurs staan ook klaar om je bij te staan in zaken waarbij jij als huurder vermoedt dat de verhuurder zich niet aan de maximale huurprijs houdt en zaken waarbij de verhuurder weigert gebreken in huis te repareren.

Ik wil juridisch advies over huurrecht

Vandaag de dag is het voor velen een vraag of zij hun huis (of een enkele kamer van het huis) mogen verhuren aan een student of vakantiegangers via Airbnb. Net als veel andere juridische vraagstukken verschilt dit van geval tot geval. Ben je zelf ook huurder? Dan zul je zeer waarschijnlijk toestemming moeten vragen aan je verhuurder. Als je eigenaar bent, kan hierover een regeling zijn opgenomen in je hypotheekovereenkomst. Voor Airbnb verschillen de regelingen per gemeente. Heb je behoefte aan een advies op maat? Neem dan contact op met onze specialisten.

Kom jij als huurder of verhuurder in aanraking met één van deze vervelende situaties of heb jij overige vragen over een huurcontract? Neem contact op met een van onze advocaten via het telefoonnummer (050) 3603768. Wij helpen je graag verder!