• Toegankelijk voor iedereen

  • Gratis oriënterend gesprek

  • Jouw belang voorop

HomeOmgangsregeling – LW Advocaten geeft advies aan ouders in scheiding

Omgangsregeling – LW Advocaten geeft advies aan ouders in scheiding

Bij een echtscheiding waar kinderen bij betrokken zijn krijg je te maken met een omgangsregeling. Dat betekent dat er keuzes gemaakt moeten worden over de omgang van jullie als ouders met de kinderen. Het is belangrijk dat de dagelijkse zorg voor kinderen vastgelegd wordt in een zogenaamd ouderschapsplan. Een ouderschapsplan is een verplicht onderdeel bij een echtscheidingsprocedure. Het is mogelijk dat jullie als ouders ervoor kiezen dat kinderen hoofdzakelijk bij één ouder zullen verblijven. In dat geval komt er een omgangsregeling tussen de kinderen en de andere ouder. Een andere optie is een co-ouderschapsregeling waarbij beide ouders gezamenlijk de dagelijkse zorg voor hun rekening nemen. LW Advocaten weet dat regelmaat voor de kinderen van groot belang is en de focus zal dan ook altijd liggen op wat voor hen prettig en wenselijk is.

Omgangsregeling opstellen

Bij afspraken over de onderlinge omgang kun je onder andere denken aan het halen en brengen van de kinderen, de frequentie en tijdstippen van bezoeken, schoolvakanties en vrije dagen. Heb je vragen over de omgangsregeling, omdat je niet goed weet waar allemaal aan gedacht moet worden? Of twijfel je over welke omgangsregeling het best past bij jullie situatie? Onze advocaten en bemiddelaars staan voor je klaar. Zo kom je er samen met je (ex-)partner gemakkelijker uit welke afspraken vastgelegd moeten worden.

Ik wil hulp bij mijn omgangsregeling

Willen jij en je (ex-)partner samen duidelijke afspraken maken over de omgang met de kinderen om de scheiding voor de kinderen zo dragelijk mogelijk te laten verlopen? Onze advocaat of mediator ondersteunt hier graag bij met advies en begeleiding. Wij kijken naar een passende omgangsregeling of eventueel co-ouderschap voor jullie situatie, met daarbij oog voor de beste situatie voor de kinderen.

Heb jij behoefte aan advies of bemiddeling op het gebied van omgang en contact? Bel (050) 3603768 om een gratis oriënterend gesprek te plannen. Onze adviseurs en advocaten helpen je graag verder!