• Toegankelijk voor iedereen

  • Gratis oriënterend gesprek

  • Jouw belang voorop

HomeOntslag – LW Advocaten voor alle vragen over ontslag en arbeidsconflicten

Ontslag – LW Advocaten voor alle vragen over ontslag en arbeidsconflicten

Het is behoorlijk schrikken om van je werkgever het nieuws te krijgen dat je ontslag krijgt. Vooral als jouw baas je naar jouw mening onterecht ontslagen heeft. Ontslagen worden brengt een hele vervelende situatie met zich mee. Juridisch zijn dit vaak ook de wat complexere zaken. Wat zijn je rechten, wat moet je nu allemaal regelen en op welke vergoedingen mag je rekenen? Niet alleen in situaties waarbij je ontslagen bent, maar ook de situaties waarin je juist ontslag wilt nemen of meer/minder uren moet gaan werken, staan de specialisten van LW Advocaten voor je klaar. Net als veel andere juridische vraagstukken verschillen de rechten en plichten van geval tot geval en zullen we naar jouw specifieke situatie kijken.

Ik heb (onterecht) ontslag gekregen van mijn baas. Wat zijn mijn rechten?

Of je terecht ontslagen bent, hangt van een heleboel verschillende factoren af. Het is belangrijk om helder te krijgen om welke reden(en) je werkgever van je af wil. Waarom is hij tot deze conclusie gekomen en wat speelt er allemaal? Is er bijvoorbeeld sprake van een reorganisatie, verkeert het bedrijf waar je werkt in zwaar weer of is de relatie tussen jou en je werkgever de onderliggende oorzaak van het ontslag? Heb je behoefte aan advies op maat betreffende ontslag? LW Advocaten helpt je verder door te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Ik wil meer informatie over arbeidsrecht

LW advocaten kijkt graag met je naar de mogelijke scenario’s. Zo onderzoeken we of er nog mogelijkheden zijn om er samen met de werkgever uit te komen. Lukt dit niet, dan streven we naar een andere oplossing. We kijken met je mee en adviseren over de te volgen stappen.

Heb jij advies nodig op het gebied van ontslag en arbeidsrecht? Neem contact op met LW Advocaten op het telefoonnummer (050) 3603768 om te kijken wat de mogelijkheden zijn.