• Toegankelijk voor iedereen

  • Gratis oriënterend gesprek

  • Jouw belang voorop

HomeNieuwsYanling Li beëdigd als advocaat

Yanling Li beëdigd als advocaat

Nieuws

Mijn naam is Yanling Li, geboren in Stadskanaal en 24 jaar oud. Ik woon nu sinds een aantal jaar met veel plezier in de stad Groningen.

In 2023 heb ik de master Privaatrecht en de master Ondernemingsrecht met succes mogen afronden. Naast mijn studie ben ik al een aantal jaar werkzaam bij LW Advocaten. Hier ondersteun ik de advocaten bij hun werkzaamheden. Daarnaast ben ik ook werkzaam geweest bij de Rijksuniversiteit Groningen, waar ik met veel plezier de vakgroep Privaatrecht en Notarieel Recht heb ondersteund. Zo mocht ik onder andere werkcolleges geven voor de vakken Burgerlijk Recht 1 en Burgerlijk Recht 2. Ook ben ik tijdens mijn studententijd lid geweest van het Studentengenootschap voor Onderneming & Recht, waar ik ook commissielid was van de congrescommissie.

Na een aantal jaren te hebben gestudeerd, leek het mij tijd om de geleerde theorie als advocaat te mogen toepassen in de praktijk. Op 23 februari 2024 ben ik dan ook beëdigd als advocaat door de Rechtbank Noord-Nederland, locatie Groningen.

Algemeen civiele rechtspraktijk

Ik ben werkzaam in de algemene civiele rechtspraktijk. Mijn interesses liggen voornamelijk in het ondernemingsrecht, goederenrecht en insolventierecht, maar ben uiteraard ook onder andere inzetbaar in kwesties aangaande het verbintenissenrecht.

Neem gerust contact met mij op indien u advies bij een juridische vraag wenst te ontvangen of rechtsbijstand nodig hebt in een procedure.