• Toegankelijk voor iedereen

  • Gratis oriënterend gesprek

  • Jouw belang voorop

HomeOndernemerArbeidsrecht

Arbeidsrecht

Een slecht functionerende werknemer kan een behoorlijke impact hebben op uw bedrijf. De kwestie is zowel voor u als de werknemer erg vervelend en kan het de harmonie op de werkvloer negatief beïnvloeden.

Mijn werknemer functioneert niet, wat kan ik doen?
LW Advocaten maakt graag met u een stappenplan waarin we de ontstane situatie zo snel mogelijk onder controle proberen te krijgen. Hierbij kijken we waarom uw werknemer slecht functioneert en wat er nodig is om hem of haar binnen uw bedrijf weer goed te laten functioneren. Vaak leidt dit tot een verbetertraject. Wij helpen u bij het opzetten van een goed doortimmerd traject. Soms is herplaatsing binnen de organisatie ook een optie.

Heeft u alles geprobeerd en functioneert de werknemer nog steeds niet naar wens? Dan verkennen we met u de mogelijkheden tot ontslag. Hierbij zal een rechter altijd kijken of u écht alle opties hebt doorlopen en dit goed heeft bijgehouden in een zogenaamd ontslagdossier. Onze tip: begin vroeg met maken van een goed onderbouwd dossier en laat dit vanaf het begin checken door een advocaat en doe dit niet achteraf. Wij hebben hier ervaring mee en helpen u graag met het opzetten ervan

Ik wil mijn bedrijf reorganiseren, kan ik hierbij ook personeel ontslaan?
De markt verandert voortdurend en daarmee ook de behoefte aan personeel. Reorganiseren is letterlijk het opnieuw afstemmen van de onderneming op de actuele marktsituatie.

In het geval van een reorganisatie met ontslagen, doet u er verstandig aan om u door een advocaat te laten bijstaan. Er zijn namelijk veel regels gebonden aan een procedure bij het UWV. LW Advocaten kan u helpen om een reorganisatie soepel te laten verlopen, door de procedures tot in de puntjes voor te bereiden, waarna de procedure bij het UWV heel snel kan worden doorlopen. Bij een reorganisatie kan een snelle afwikkeling immers van groot belang zijn voor uw bedrijf.

Daarnaast kunnen wij u helpen om uw bedrijf zo in te richten dat u,met inachtneming van de strenge regels van het UWV,toch maximale controle houdt op uw werknemersbestand. Kom gerust langs om hierover met ons van gedachten te wisselen.

Voor advies en/of vragen over arbeidsrecht, kunt u contact met ons opnemen. Telefoon: (050) 3603768. Wij helpen u graag verder.