• Toegankelijk voor iedereen

  • Gratis oriënterend gesprek

  • Jouw belang voorop

HomeAlimentatie

Alimentatie

Bij veel mensen is kennis rondom de regels voor alimentatie (voor kinderen en partner) niet vanzelfsprekend aanwezig. LW Advocaten deelt deze kennis graag. Als het gaat om alimentatie moeten we specifiek naar jouw situatie kijken om te bepalen welke regelingen er van toepassing zijn. Bij kinderalimentatie blijft in beginsel bij beide partijen de verplichting ontstaan om voor de kinderen te zorgen. Hieruit kan voortvloeien dat één van de partners alimentatie moet betalen om hieraan bij te dragen. Vragen over de hoogte van deze alimentatie of over een mogelijk convenant kunnen wij voor je beantwoorden.

Scheiding en alimentatie

Er zijn twee verschillende soorten alimentatie: kinder- en partneralimentatie. Bij kinderalimentatie gaat het over een bijdrage in de kosten voor de zorg en opvoeding van de kinderen. Beide ouders zijn samen (financieel) verantwoordelijk. Er moeten dus duidelijke afspraken komen over zowel de zorg en opvoeding als het financiële aspect. Onze advocaten helpen je hierbij en leggen de afspraken vast in een ouderschapsplan. De tweede vorm van alimentatie is partneralimentatie. In sommige gevallen is een partner verplicht om een bijdrage te leveren aan de kosten voor levensonderhoud voor de andere partner. Ook in dit geval is het belangrijk om samen naar jouw specifieke situatie te kijken en te bepalen wat van toepassing is. Wij nodigen je graag uit om een afspraak te maken voor een gratis oriëntatiegesprek.

Advies over alimentatie

Heb jij te maken met een echtscheiding en kan je wel wat hulp en advies gebruiken omtrent alimentatie? Of het nu gaat om kinderalimentatie of partneralimentatie; LW Advocaten heeft de kennis en ervaring in huis om al jouw vragen te beantwoorden en ervoor te zorgen dat je de benodigde duidelijkheid krijgt.

Vragen over partner- of kinderalimentatie? Neem contact op met Stefanie de Vries via (050) 3603768 om een gratis afspraak te plannen. Onze advocaten staan voor je klaar!