• Toegankelijk voor iedereen

  • Gratis oriënterend gesprek

  • Jouw belang voorop

HomeAdvocatenmr. A.L.S. Verhoog

mr. A.L.S. Verhoog

Om te beginnen heeft Archie een voorkeur voor zaken die te maken hebben met ondernemers, vastgoed, huurrecht en faillissementen. Cliënten die financieel in zwaar weer zitten, staat hij graag bij. Ook is hij sterk in incassozaken.

Archie gaat het liefst een langetermijnrelatie met zijn cliënten aan. “Dat is voor iedereen het leukst,” zegt hij. “Er komen door de jaren heen allerlei verschillende vragen voorbij. Die diversiteit maakt mijn werk heerlijk afwisselend.

Een ondernemer die al vóór de start van de onderneming komt praten en met wie we door de jaren heen een relatie opbouwen, is trouwens een stuk voordeliger uit. Ten eerste is alles vanaf het begin goed geregeld: de leveringsvoorwaarden kloppen, de contracten zijn goed, personeelszaken zijn voor elkaar, en daarmee voorkomt de ondernemer heel veel problemen. Ten tweede kennen wij het bedrijf door en door en hebben we minder tijd nodig als er iets aan de hand is.”

Hij probeert procedures voor zijn cliënten te vermijden. Rechtszaken kunnen kostbaar zijn, lang duren en sommige cliënten vinden ze vervelend. Partijen kunnen soms beter een compromis sluiten, vindt hij, zelfs als het om een principekwestie gaat. Toch zijn er situaties waarin procederen onvermijdelijk is. Omdat Archie altijd maatwerk toepast, uitvoerig met de cliënt praat en de zaak grondig bestudeert, behaalt hij dan goede resultaten.

Waar Archie wel van houdt? Fietsen, muziek, schaatsen, reizen, autoracen en motorrijden, bijvoorbeeld. Hij reist graag naar de bergen, maar niet gewoon omdat het daar mooi is. Hij is een enthousiast sporter en mag zichzelf graag fietsend naar de top vechten. “Dan kom ik mezelf tegen,” zegt hij, “En dat is prachtig. Geeft een goed gevoel.”

In zijn werk geniet Archie van de interactie met mensen. Hij luistert naar het verhaal van zijn cliënt, schakelt snel naar de juridische mogelijkheden en weet alles in begrijpelijke termen uit te leggen. Vervolgens vindt hij het mooi om met het juridische vraagstuk aan de slag te gaan om een oplossing te zoeken waar zijn cliënt zich prettig bij voelt.

Archie is lid van de vereniging van insolventieadvocaten Insolad. Ook zit hij in de Raad van Toezicht van het Aletta Jacobscollege in Hoogezand.

Rechtsgebiedenregister

Archie heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofdrechtsgebieden geregistreerd:

  • insolventierecht
  • huurrecht
  • algemene praktijk

Deze registratie verplicht Archie elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Functie:

Advocaat

Kennis maken?

verhoog@lw.nl