• Toegankelijk voor iedereen

  • Gratis oriënterend gesprek

  • Jouw belang voorop

HomeAdvocatenmr. O.M.M. Philips

mr. O.M.M. Philips

Oscar werkt graag samen met MKB-ondernemers die niet te bang zijn om risico’s te nemen. Ervaren ondernemers met uiteenlopende bedrijven, van restaurant tot kledingzaak of fietsenzaak, van IT-bedrijf tot accountantskantoor. Juist die variatie is boeiend, maar Oscar gaat wel voor duurzame relaties.

Financiële zaken en incasso’s

Daarbij heeft hij een uitgesproken belangstelling voor zaken waarin diverse financiële aspecten een rol spelen. Zoals het aanvragen, voorkomen of terugdraaien van faillissementen. Of het ondersteunen van startende ondernemers die te maken krijgen met algemene voorwaarden, contracten, samenwerkingsverbanden en dergelijke. Of het bijstaan van cliënten die in zwaar weer zitten.

Oscar zet zich vol overgave in voor het innen van vorderingen. Hij is goed in beslag leggen, procederen over incasso’s en faillissementen aanvragen om vorderingen te innen.

Oscars gedroomde cliënt

Zijn gedroomde klant is ondernemer A die nog een flink geldbedrag van ondernemer of persoon B moet krijgen. B weigert te betalen, verschuilt zich achter flauwekul of pakt een enkeltje noorderzon.
“Daar kun je me altijd wakker voor maken. In dat soort zaken kan ik echt mijn ei kwijt,” aldus de meester. Incassozaken kunnen behalve door eigen cliënten ook door kredietverzekeraars worden aangebracht.

Cliënten voelen zich prettig bij Oscar Philips

Toegankelijk, sociaal en bescheiden. Het zijn waarschijnlijk geen eigenschappen die u associeert met de advocatuur. Toch zijn dit juist de kwaliteiten waardoor cliënten zich bij Oscar Philips prettig voelen. Hij legt makkelijk contact en is zeer gedreven. Het belang van de klant staat altijd voorop, en Oscar gaat door totdat hij zijn doel heeft bereikt.

Als filmfanaat kan hij zich verheugen op een avond film kijken, of liever nog een heel weekend. Inderdaad, in joggingbroek en met een biertje erbij. Ook op muziekconcerten en festivals kunt u hem tegen het lijf lopen. Wat sporten betreft zou hij misschien zijn racefiets iets vaker moeten afstoffen, maar wist u dat hij jarenlang semiprofessioneel aan poolen heeft gedaan? Zelfs al was dat lang voordat hij een echt vak leerde, hij is nog steeds de schrik van menig poolcafé.

Oscar is lid van de vereniging van insolventieadvocaten Insolad. Ook is hij lid van de Lions (Kanaalstreek).

Rechtsgebiedenregister

Oscar heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofdrechtsgebieden geregistreerd:

  • insolventierecht
  • personen- en familierecht
  • verbintenissenrecht

Deze registratie verplicht Oscar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Functie:

Advocaat

Kennis maken?

philips@lw.nl