• Toegankelijk voor iedereen

  • Gratis oriënterend gesprek

  • Jouw belang voorop

HomeAdvocatenmr. V.L. van Wieringen

mr. V.L. van Wieringen

Valentijn (Tijn) van Wieringen is één van de twee oprichters van LW advocaten. Zijn belangrijkste aandachtsgebieden binnen de advocatuur zijn het bestuursrecht en het insolventierecht. Tijn is goed bekend met het vreemdelingenrecht. Binnen het bestuursrecht behandelt hij dan ook veel vreemdelingenzaken.

Als advocaat heeft hij, naast de juridische ins en outs, oog voor de mens achter het verhaal.
Op alle rechtsgebieden probeert hij zo goed mogelijk de vertaalslag tussen mens en recht te maken.

In zijn juridische werk voelt hij zich creatief uitgedaagd. Zoals Tijn zelf zegt: “Het recht is niet zo statisch als iedereen vaak denkt. Dezelfde regels worden steeds opnieuw toegepast en uitgelegd. Daarin ligt vaak ruimte en ook een uitdaging om met creatieve oplossingen te komen om zo datgene wat je cliënt bereiken wil mogelijk te maken”.

In het insolventierecht spelen meerdere belangen, niet alleen die van partijen zelf. Tijn:“De kunst is dan om binnen de mogelijkheden van de wet goede afwegingen te maken die recht doen aan zoveel mogelijk betrokkenen”.

Tijn heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

– Insolventierecht
– Vreemdelingenrecht

Deze registratie verplicht Tijn elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Functie:

Advocaat

Kennis maken?

vw@lw.nl
Vestiging Groningen